Op zoek naar een nieuwe fauteuil? Let op deze 3 factoren

fauteuils Hilversum

Wanneer we spreken over een zitmeubel voor één persoon voor in de woonkamer, dan hebben we het ook wel over een fauteuil. Een fauteuil wordt over het algemeen gezien als een luxe zitmeubel die een woonkamer veel extra cachet mee kan geven. Ben je van plan zo’n fauteuil aan te schaffen en ben je momenteel naar fauteuils in Hilversum of omgeving aan het kijken? Zorg er dan voor dat je bij het maken van je keuze rekening houdt met de drie hieronder beschreven aspecten.

fauteuils

Passend in het geheel

Fauteuils zijn dikwijls vrij luxe zitmeubelen, en dat niet alleen: vaak zijn ze ook nog eens redelijk fors van omvang. Als je in een showroom rondloopt valt dat echter mogelijk niet zo op, zeker niet als je een aantal exemplaren daadwerkelijk uitprobeert en je daarbij verrast wordt door de hoge mate van comfort die deze zitmeubelen bieden. Het is evenwel aan te raden op voorhand al vast te stellen hoe groot je nieuwe fauteuil maximaal mag zijn, zodat er niet getornd hoeft te worden aan andere meubelen en attributen in je woonkamer.

Zitvlak, zithoogte en leuning

Als je een nieuwe fauteuil koopt, dan wil je daar ongetwijfeld vaak gebruik van gaan maken. Het is dan wel belangrijk dat je een meubel aanschaft waarvan zowel de afmetingen van het zitvlak en de rugleuning passend zijn bij jouw lichaamslengte en -gewicht, en ook van die van je eventuele huisgenoten. Voor je eigen comfort is ook de zithoogte van belang.

Voor welke bekleding ga je?

Tenslotte vormt de bekleding een belangrijk aspect voor zowel de uitstraling als het comfort van je fauteuil. De belangrijkste opties zijn wat dit betreft leer en stoffering. Hierbij geldt leer als duurzaam en een tikkeltje stoer, maar mogelijk ook als niet zo diervriendelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *