5 goede redenen om een overkapping in de tuin te nemen

tuin overkapping

Het is in principe voor nagenoeg elke eigenaar van een woning met tuin aan te raden om een tuin overkapping te nemen. Hieronder lees je welke vijf grote voordelen een dergelijke overkapping teweegbrengt.

Meer comfort in je tuin

Uiteraard wordt het belangrijkste voordeel van een overkapping gevormd door de winst aan comfort die je ermee verwezenlijkt. Onder een overkapping zit je namelijk droog en beschut tijdens de wat koudere of regenachtige dagen. Tegelijkertijd biedt de overkapping de broodnodige schaduw in de zomer.

tuin overkapping

Zonwerende kwaliteiten

Een overkapping in de tuin voorkomt, mits deze bij of tegen de woning is gebouwd, dat felle zonnestralen je woning binnendringen en ongewenst verwarmen. Vooral tijdens hittegolven zul je zeer blij zijn als je over een overkapping met deze kwaliteit beschikt.

Extra opslagruimte

Onder je overkapping kun je natuurlijk met een gerust hart goederen opslaan. Zo realiseer je dankzij je overkapping in je tuin een aantal vierkante meters extra aan opslagruimte. 

Eenvoudige montage

Een overkapping monteren is een relatief eenvoudige klus. Als je dit karwei uitbesteedt aan een extern bedrijf, dan is men daar ongetwijfeld in een mum van tijd mee klaar. Dit drukt de personeelskosten.

Boost voor je woningwaarde

Tenslotte is het een vaststaand feit dat een woning met een overkapping in de tuin meer waard is dan dezelfde woning die deze overkapping niet heeft. Een overkapping geldt dus eigenlijk ook gewoon als investering die je, mits je het geheel goed genoeg onderhoudt, kunt terugverdienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *